АктуалноГрадътНовиниСпорт

Опит за възраждане на Българската федерация по шахмат в Пловдив

Световната шампионка Антоанета Стефанова фаворит за председател

Опит за възраждане на Българската федерация по шахмат се прави днес в Пловдив на среща в хотел Империал. Българският шах е в безпрецедентна криза от 2016 година, когато бяха отнети лицензите на тогавашната федерация заради множество проблеми.

„Очаквам днес да тръгнем по нов път, след като от 2016-а година насам кризата се задълбочава, появиха се нови организации, които се борят за лиценза. Тази криза пречи на всички – на клубовете, на детско-юношеския шах, на професионалните спортисти“, коментира Антоанета Стефанова пред „Под тепето“. Тя е и основен претендент за поста председател на федерацията.

„Надявам се хората тук да изберат нови лица, необвързани с предишни ръководства, които ни доведоха до тази криза през 2016 година, като надделеят не политическите пристрастия, а любовта към шаха“, каза още Стефанова.

Световната шампионка Антоанета Стефанова е фавори за поста. Другият основен кандидат е Васил Антонов, който е бивш член на Управителния съвет на федерацията преди отнемането на лиценза.

„Смятам, че трябва да се работи по съвсем нов начин в шахмата. Има много възможности, а това е важно, защото шахът е доказал своите полезни качества за всяко едно дете. Имам какво да дам на шаха като знания, като експертиза и като международно пристрастие“, коментира още Стефанова. Тя добави, че е събрала качествен екип и е готова да заложи на чисти, млади и успешни хора.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина