АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Оформиха новата градинка срещу Съдебната палата

Към момента са засадени: рози лагерстремия, червен явор и райграс, а тази седмица ако позволява времето –  кедър, еводия, аризонски кипарис и туя

Само за десетина дни незаконният паркинг върху тротоар на бул. „Шести септември“, срещу Съдебната палата и Къщата с медальона, се превърна в зелена площ. Вече е оформена градинката на мястото на разбитата от спрени автомобили площ в сърцето на града. Засадени са първите дръвчета, очаква се скоро да се покаже и свежа трева. Към момента са засадени: рози лагерстремия, червен явор и райграс, а тази седмица ако позволява време кедър, еводия, аризонски кипарис и туя. Те ще заменят безразборно спрените леки коли в пространството. Беше подменена подземната инфраструктура, а тротоарът бе заравнен. Скоро зелената зона ще бъде оградена, за да не може отново да бъде превзета от автомобили.

Идеята за „прекрояване“ на пространството бе на кмета на район Централен Георги Стаменов. „Много се извинявам на собствениците на коли, но децата са ми по-важни,“ коментира райкметът, по време на реконструкцията на зоната.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Тва беше незаконен паркинг на блюстителите на реда. Такива неща само в БГ , дори в Пакистан не можеш видя такава наглост и простотия. С някви нахални ,тъпи граждани им развалиха рахатлъка. Очаквам тази градинка да бъде разорана от милиционерите в близкото РПУ

  2. Похвално. Бих искал да видя и повече маслодайни рози из града, чисто за аромата и разпознаваеми като марка на страната ни в нея и навън.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина