КриминалеНовини

Обвиняемият за убийството в Първомай отива на съд

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.К., на 50 г. Той е предаден на съд за това, че на 24.01.2022 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 33-годишния Д.М., като смъртта е настъпила на 25.01.2022 г.

В.К. живеел в къща в гр. Първомай и се познавал с пострадалия покрай съседката си. На 24 януари 2022 г. той заедно с негов приятел, Д.М. и жената ходили до близките села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на В.К. и всички се прибрали в гр. Първомай. Отишли в къщата на обвиняемия. Там той и Д.М. употребили алкохол. Между двамата възникнал спор кой по-добре се грижи за децата, като В.К. нарекъл Д.М. „сводник“. Д.М. се ядосал и го ударил два пъти с юмрук.

В.К. решил да му отмъсти и пробол Д.М. с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в областта на корема. Двамата излезли извън къщата. Там Д.М. паднал на земята, а В.К. го откарал в болницата. На 25 януари 2022 г. пострадалият е починал от нараняванията.

Спрямо обвиняемия В.К. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина