АктуалноГрадътКултураНовини

Община Пловдив призна: Правата за кино Космос са в арх. Тодор Абаджиев

В началото на юни ще има работна среща с общината, арх. Тодор Абаджиев и всички заинтересовани страни

Работна среща за бъдещето на кино „Космос“ организира Община Пловдив в началото на юни. В нея ще участват арх. Тодор Абаджиев, който държи авторските права за киното и община Плодвив, като ще бъдат поканени и всички заинтересовани страни, вкл. архитекти и колективи, работили през годините за проекта за киното, съобщи местната власт.

Архитект Абаджиев откупи авторските права от автора на проекта арх. Шинков, проектирал сградата през миналия век. До преди няколко месеца местната власт имаше съмнения относно това кой точно е изработил проекта за киното, но вече призна кой е носител на авторските права.

За момента не е ясно кога и как точно ще се проведе срещата. Не се знае и по какъв начин ще бъдат поканени съответните колективи и организации, за които общинската администрация съобщава в обявата си. Самият арх. Абаджиев бе заявил по-рано, че е възможно да работи с екипът, спечелил конкурс преди няколко месеца, организиран от общината. От друга страна конкурсът засяга предимно интериора на сградата, като външността ѝ ще бъде максимално автентично запазена, според предварителните идеи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. КОЙ ПИШМАН „ЮРИСТ“ И НА КАКВО ЖИТЕЙСКО И ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ГО ИЗЛЪГА БАСКЕТБОЛНИЯ НИ МОЗЪКЛИЯ „КЛЕТ“ ЧЕ БАЩИНСТВО ИЛИ АВТОРСКИ ПРАВА СА ПРЕДМЕТ НА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА?
    КАК ИЗГЛЕЖДА НОТАРИяЛНИО АКТ НА Г-НА „СОБСТВЕНИКА“?
    РЕПОРТЕРИТЕ ВИДЯХА ЛИ ГО СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИЛА?
    ЩРАКНАХА ЛИ ГО, ЧЕ ДА НИ ГО ПОКАЖАТ?
    НЕ, НАЛИ? ЩО НЕ, БЕ?
    Я ПАК ИДИ ДА ПРОВЕРИШ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина