ГрадътНовини

Николай Василев взе участие в научно-техническа конференция

Това е 3-тата научно-техническа конференция „Наука, техника, сигурност“ на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“, Сдружение „Научно-технически съюзи с Дом на науката и техниката – Пловдив“ и Министерството на отбраната.

Конференцията се проведе в няколко различни панела – обучение на младежи по национална сигурност, отбранителни способности, киберсигурност, управление на риска. Бяха обсъдени въоръжението и техниката на Република България, както и използването им.

Основна тема на конференцията бе формулирана така: “Световният опит в подготовката и обучението на младежта, формиращ национален патриотизъм и военни умения и възможностите за ползване на най-добрите практики в националните ни доктрини“.

Николай Василев

Благодаря Ви за възможността да присъствам на тази така важна конференция. Аз, а и поколенията след мен, не сме добре запознати с отбранителната култура на страната ни, която в днешните дни се превръща в една от основните теми, които стоят на дневен ред.  Мисля, че е важно по-често да бъдат провеждани подобни конференции и вярвам, че в България има достатъчно добри експерти, които да подготвят и запознаят по-младите с темата.“, така зам.-областният управител Николай Василев се обърна към участниците в научно-техническата конференция по време на откриването й.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина