Награждават с почетен знак на Пловдив капитан доц. Иво Димитров

Градът Новини

Преподавателят, старирал кариерата си в Медицински университет – София и ВУАРР – Пловдив ще получи отличие за популяризиране на военната история

О.з. капитан доц. Иво Димитров ще получи отличие „Почетен знак на град Пловдив“ на предстоящото заседание на Общинския съвет. Решението за това бе гласувано на 7 април 2022 година от местната власт, а на следващото събиране на градския парламент той ще бъде и отличен персонално.

Съветниците решиха да отличат Димитров на база дългогодишната подкрепа на организацията на офицерите от запаса на Българската армия, за активно участие в дейността на Съюза на българските парашутисти, за популяризиране на военната история и ролята на българската армия и местните ѝ формирования, за издигане на авторитета на военнослужещите и за лична ангажираност към патриотичното възпитание на младите хора в град Пловдив.

Като част от церемонията на о.з. капитан доц. Иво Димитров, д.м. ще бъде връчен почетния знак с герба на града и решението, с което е гласувано отличието. Като преподавател започва кариерата си в Медицински университет – София, а след това продължава във ВУАРР – Пловдив в катедра „Здравен мениджмънт“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.