Кино Космос след пожара (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Живот Новини Под ножа

Горял е вторият етаж на сградата, която вече е оградена с полицейски ленти

Пожарът в Космос е бил запален на втория етаж в киното, увери се на място обективът на Под тепето. Пламъците са тръгнали на горното ниво на сградата на арх. Шинков. Следи от пушек се виждат от прозорците на сервизните помещения на втория етаж, на гърба на постройката. От снощи тя е оградена с полицейски ленти, а металната врата е запечатана до огледа на разследващите.

По първоначална информация младежи са влезли в киното, струпали са боклуци и са ги запалили. Щетите тепърва ще се изчисляват. Кметът на район Централен и зам.-кметът по култура Пламен Панов подчертаха, че общинска охрана ще осигурява денонощен надзор, а полицията ще засили полицейските патрули в района.

На кадрите ни ясно се вижда какъв е резултатът от системната безстопанственост в киното, концентрирало толкова много гражданска енергия през годините. В окаяно състояние е и разчистеният от временните постройки площад, който вече трябваше да се е превърнал в притегателно място за култура. Тъжната картинка се допълва от изоставен автомобил, на стъклото на който има няколко глоби за неправилно паркиране, залепени през януари тази година.

„ Цял късмет е, че пожарната е буквално на минута от тук. Очаквахме нещо подобно да се случи- никой вече не обръща внимание на тази сграда. Жалко”, коментираха хора от квартала.

Споделете ни във:

3 коментара за “Кино Космос след пожара (ГАЛЕРИЯ)

  1. На това му се казва престъпна безстопанственост! Похарчиха десетки милиони за безсмислени проекти а тази сграда вече 30 години стои като сметище в центъра на града!

  2. Наистина срам!!! Поколения Пловдивчани са свързани по един или друг начин с тази сграда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.