ИзбориНовини

Гергов от Копривките: Рушат паметниците ни, разделят ни в партията

„Честит празник на социалисти, симпатизанти и всички демократично мислещи хора, за които датата 9 –ти септември е важна. Втора година не можем да проведем традиционното си тържество на Копривките, но вярвам, че и това ще мине“. Това каза лидерът на социалистите в Пловдив и областта Георги Гергов пред паметника на загиналите партизани на едноименната поляна, където 18 години БСП организирано отбелязва победата над фашизма в България и началото на социалистическия път. В червените редици честванията се наричат още Малката Бузлуджа, с което се подчертава и важността на историческото за социалистите събитие.

Епидемичните условия на днешния ден възпрепятстваха тържествената на „Копривките“, но областното и градското ръководства, народните представители  Теодора Халачева, Георги Търновалийски и Манол Генов положиха венци и цветя на паметника. Към представителната група се присъединиха кандидатите за председател на БСП Кирил Добрев, Красимир Янков и Георги Тодоров, които също отдадоха почит и уважение към паметта на загиналите в местността партизани. И тримата бяха категорични, че 9 септември 1944 година е славна и прогресивна дата, чиито исторически смисъл ще бъде оценен правдиво рано или късно.

„Пред нас стоят много важни въпроси за решаване в много трудно, смутно време. Разкопават около нашите паметници, разделят ни в партията и ни мачкат. Да бъдем откровени и да си дадем сметка днес, в празничния ден, че в събота настъпва решаващ момент за БСП. Тогава ще бъдат забити жалоните, които ще определят съдбата и бъдещето на партията“, каза Георги Гергов. Той благодари на гостите, че са приели поканата и са уважили празника на социалистите в града и областта.

Припомняме, че поканата беше изпратена до всички кандидати, но да отбележат датата 9 септември със социалистите от област Пловдив дойдоха само трима от тях.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина