АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Георги Самуилов се сдоби със знаков имот на ул. „Иван Вазов”

Къщата, в непосредствена близост до бившия Партиен дом и Военния клуб, вече е ремонтирана

Една от най-скъпите еднофамилни къщи в града вече живее нов живот, след ремонт и добър съвременен архитектурен подход. Става въпрос за сградата на ул. „Иван Вазов”, в непосредствена близост до бившия Партиен дом и Военния клуб.

Имотът се продаваше в продължение на няколко години, а от близо 12 месеца търпи реконструкция, която е почти напълно завършена. На самата „Иван Вазов” вече има табели за служебен абонамент на фирмата, която стопанисва сградата- „Джи ес резидънс”. При проверка на Под тепето излезе, че едноличен собственик на капитала на въпросното  дружество е „Ес Пропърти” ЕООД на Георги Самуилов. Тази седмица той стана повод за медийни публикации заради отворената процедура по продажбата на общинския дял в „Градски транспорт” на една от фирмите му.

Къщата в съвършения център на Пловдив е поредният знаков имот в Пловдив, в който крупният бизнесмен инвестира.  Преди време, отново през „Градски транспорт”, той стана собственик на „сърцето” на тролейбусния транспорт– станцията на улица „Отец Паисий”. Каква ще е функцията на сградата на „Иван Вазов”, остава загадка.

Колкото до фирмата „Джи ес резидънс”- неин управител е Видка Козлоджова. Дружеството е с променено седалище от 2018г., когато от „Дъбова гора” в София се мести на адрес „Фредерик Жолио Кюри” в Пловдив. Приблизително по това време става смяната на управителите на компанията, като Козлоджова поема щафетата от Виолета Сечкова.Бившата водеща и манекенка е от миналата година е почетен консул на Южна Корея в България в Пловдив.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

  1. Кога ще свършат първенствата?Новата власт ще разследва ли тяхното забогатяване или ще ги искара чисти и почтенни като Рашков?
    Да чакаме ли промяна?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина