ИзбориНовини

Георги Гергов: Корнелия Нинова постоянно нарушава устава на партията

В незаконна процедура за председател на БСП не участвам, заяви градският лидер на социалистите и заяви, че иска пленум на левицата да реши бъдещето й

“ Корнелия Нинова, председателстваща БСП 4 години, постоянно нарушаваща устава на партията, се опитва днес, отново в нарушение, да присвои БСП с втори председателски мандат”. Това заяви членът на НС на БСП Георги Гергов чрез пресцентъра на пловдивската организация на партията по повод съобщеното от Нинова, че по Устав има лично право да назначи Владимир Москов, заместник-председател на БСП и кмет на Гоце Делчев.

“Аз съм законно избран за председател на областната и градската организации на БСП -Пловдив. Незаконна е процедурата за избор на председател на БСП, която Нинова, в свой интерес, прокарва в разрез с висшите правомощия на НС на БСП. Ние, членовете на НС сме длъжни и ще успеем да свикаме пленум на БСП, за да запазим правата на всеки член на партията и историческите, градивни идеи на БСП. Аз, Георги Гергов, ще запазя партийното си и лично достойнство и няма да стана съучастник в незаконни действия на Нинова. Аз мога да стана председател на БСП по законна процедура. Но не мога и не искам да се кандидатирам и да стана председател на БСП, избран незаконно по процедурата “Нинова”!”, допълва градският лидер на социалистите.

„ Ще се видим, г-жо председател,  на законно свикан НС на БСП преди 12.9.2020, за да отменим манипулациите ви за председателския пост. И своеволните ви, лични, незаконни решения за бъдещето на БСП”, завършва Гергов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина