ГрадътНовини

Феновете на Ботев и Локо: Политиката няма място във футболните клубове

Привърженици и на двата клуба реагираха след декларациите на ръководствата срещу протестиращите с палатки

Фенове на Ботев и Локомотив Пловдив изразиха позиция след идентичните декларации, които ръководствата на двата клуба пуснаха вчера в подкрепа на действията на МВР и срещу протестиращите в цялата страна, блокирали пътни артерии и кръстовища. Неочакваните декларации на футболните клубове, тъй като не са засегнати по никакъв начин от блокадите по пътищата, бяха публикувани в официалните сайтове и бяха почти еднакви, видимо основани на един и същ изпратен им текст.

До края на деня, обаче, от страна на феновете и на двата тима имаше реакция, с която на практика се разграничават от ръководствата на клубовете. Феновете на Локомотив Пловдив изразиха кратко становище във фейсбук страницата на Клуба на привържениците на Локомотив, че политиката няма място във футбола. „На стадиона искаме футболна битка и спортсменска игра, а не политика!“, гласи позицията им.

Различни фракции на Ботев Пловдив бяха далеч по-категорични. Отношението между фенове и клубно ръководство по принцип е обтегнато след нулевия сезон, забавянето на строежа на клубния стадион и незадоволителното представяне, което предизвика и по-острата реакция срещу декларацията. Остро се възмущаваме от неадекватното действие на ръководството на клуба, пишат от Обединени фракции BULTRAS.

„Една самозабравила се клика, която продължава да управлява подмолно, си позволи да опетни името на любимия ни Ботев, намесвайки политиката във футбола. Независимо от различните политически пристрастия – принцип, който никога не е бил нарушаван! Това е нечуван срам, виновниците за който трябва да понесат последствията си.

Гнус ни е от Вас и очакваме да понесете вината си! Г-н Караславов, г-н Благов паднахте прекалено ниско в опита си да угодите на лицето Ангел Палийски и неистовите му усилия да запази властта си.“, пише още в декларацията. Освен тях отделно остра позиция изявиха и от групата Лудата банда.

Двата клуба се изправят един срещу друг утре в дерби от първия кръг на футболното ни първенство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина