КултураНовини

Екшънът “G.I. Joe: Змийски очи“ и Уди Алън с „Фестивалът на Рифкин“ довечера на лятно кино „Орфей“

Забавление с екшън и смях ни очаква тази вечер на Филмови нощи във Филипополис. В ранния филм от 21:10 ще гледаме екранизирана история, вдъхновена от комикси. G.I. Joe е най-новият филм от изключително популярната поредица, който разказва историята на Змийски очи – един от най-известните и обичани от феновете герои, който е част от оригиналната линия играчки, послужила за вдъхновение за популярния франчайз, включващ комикси, видео игри, анимационни сериали и игрални филми.

В късния филм от 23:30 можем да гледаме последната творба на Уди Алън – „Фестивалът на Рифкин“. Романтика и смях с много препратки към историята на киното се преплитат в тази лента. Семейна двойка американци се озовава на кинофестивала в Сан Себастиан, където са завладени от магията на събитието, красотата и очарованието на града и приказния свят на филмите. Самият Уди Алън може да бъде разпознат в цели два персонажа: невротичен нюйоркски професор по кино, който се опитва безуспешно да напише великия американски роман, както и „кошмарното дете“ – млад и модерен режисьор, по когото се увлича съпругата на главния герой.

Филмови нощи във Филипополис ни предлага още 5 дни забавление под открито небе до 2 август. До края на фестивала ще може да гледаме отново българските заглавия „Засукан свят“ на Мариус Куркински и комедията „Голата истина за група Жигули“, както и три филма, които бяха част от комедийния фестивал КЕФФ – „Три перфектни дъщери“, „Сбогом, глупаци!“ и „Докато сватбата не ни раздели“

Филмови нощи във Филипополис продължава с прожекции всеки ден до 2 август. Билетите за филмите са на цена от 7 лева, с намаление за учащи и пенсионери – 6 лева. Те могат да се купят от касата на лятното кино „Орфей“ след 19:30 часа или от LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа. Резервации и онлайн продажба се правят на сайта boxoffice.bg.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина