АктуалноГрадътНовини

Два милиона за нова детска градина на ул. „Богомил“

Новата сграда с басейн и физкултурен салон е в частта на „Богомил“ към квартал Гладно поле

На чисто нова детска градина ще се радват пловдивчани около квартал Гладно поле. В зоната в източния край на улица „Богомил“ ще се изгради новата постройка на два етажа за четири групи. Тя ще е по всички съвременни изисквания за такъв тип сгради, съобщават от общината.

Предвижда се на покрива да има слънчева инсталация за битова гореща вода, климатици и централно парно отопление. Детската градина ще разполага с плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, с поливна система, с катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

Сградата ще струва близо 2 млн. лева. Нейното изграждане е част от проекта BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“. Целият проект, който включва и други обекти, е на стойност 18 млн лева, от които около 16 са безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина