Два милиона за нова детска градина на ул. “Богомил”

Актуално Градът Новини

Новата сграда с басейн и физкултурен салон е в частта на “Богомил” към квартал Гладно поле

На чисто нова детска градина ще се радват пловдивчани около квартал Гладно поле. В зоната в източния край на улица “Богомил” ще се изгради новата постройка на два етажа за четири групи. Тя ще е по всички съвременни изисквания за такъв тип сгради, съобщават от общината.

Предвижда се на покрива да има слънчева инсталация за битова гореща вода, климатици и централно парно отопление. Детската градина ще разполага с плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, с поливна система, с катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

Сградата ще струва близо 2 млн. лева. Нейното изграждане е част от проекта BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“. Целият проект, който включва и други обекти, е на стойност 18 млн лева, от които около 16 са безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз.

Споделете ни във:

1 коментар за “Два милиона за нова детска градина на ул. “Богомил”

  1. да има за новите селянчета, на новите плавдивчени отроците да има къде да простеят наволя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.