ГрадътНовиниСпорт

Довършват само два сектора на стадион „Ботев“ докрай с отпуснатите средства

Теренът ще бъде обновен с допълнителни средства от общината

Само два сектора на стадион „Христо Ботев“ – „А“ и „Г“ ще бъдат изцяло завършени с отпуснатите от правителството 25 млн. лева. Това стана ясно от отговор на Община Пловдив към групата привърженици на Ботев Пловдив, които следят за развитието на строежа на стадиона. Само на тези два сектора – централният и северният – ще бъдат поставени седалки, ще има всички нужни предпазни мрежи, огради и парапети. Въпросите на привържениците на Ботев бяха зададени във връзка с неяснотата докъде ще стигнат средствата, които са отпуснати във връзка с коментари на строителя, че те няма да са достатъчни за цялостния проект.

Останалите два ще са довършени на груб строеж с фасадна дограма, но няма да има поставени седалки и няма да са довършени за използване. От отговора на зам.-кметът Пламен Райчев не става ясно дали и доколко ще се изпълни козирката или части от конструкцията ѝ. Планира се на нея да се постави осветлението, което е изискване за мачовете в „А“ група. Без да се уточняват тези детайли, зам.-кметът по строителството е категоричен, че стадионът в този му вид ще може да приема мачове от първенството и Купата на България.

Все още не е ясно и дали изобщо закупените и налични седалки отговарят на изискванията за противопожарна безопасност. Тепърва ще се правят такива тестове, уточниха от общината в отговора си.

Третият належащ въпрос е свързан със състоянието на терена. В настоящата поръчка, по която работи ДЗЗД „Колежа“, няма заложено изпълнение на обновяването или профилактиката му. Това ще стане с допълнително отпуснати от общината средства.

Част от бъдещето на стадиона се разкрива, но все още има множество неясноти, коментират жълто-черните фенове. Те са свързани именно с конкретни и ясни детайли около окончателния вид на стадиона при сега отпуснатите средства, ще има ли козирка и осветление, кога и как ще се обнови тревното покритие. Няма яснота и относно реалните срокове – в медийното пространство се коментира, че стадионът ще е готов да посреща мачове в някакъв момент от следващия сезон 2021/22. В същото време зам.-кметът Пламен Райчев коментира преди седмици друг срок, подчертавайки, че в обществената поръчка заложеният такъв е 730 календарни дни – тоест 2 години от началото на строежа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Бърза сметка – Цв.Василев каза, че целият проект ще е 30 млн., наля 13 млн., Самуилов направи одит – още 30 млн. лв. и готово. Идват вече спасителите от ГЕРБ и 25 млн. за половината стадион, без терен и козирка. ЕВАЛА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина