АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Директорът на КЦМ Румен Цонев: Нямаме нито една отказана поръчка, за нас най-важното е да работим

6 нови завода във високия сегмент се строят край Пловдив, съобщи Стефан Стоянов във форума „Капитал Градове”

Имаме много заболели, но нямаме нито една отказана поръчка. За нас най-важното е да работим. Това заяви главният изпълнителен директор на КЦМ Румен Цонев в провелия се днес онлайн форум „Капитал Градове” на вестник „Капитал”.  Цонев отбеляза, че ръководството на дружеството е избрало да инвестира именно в настоящата тежка Covid-19 ситуация, като посочи, че по традиция КЦМ прави това именно в момент кризи, в които трябва да се търсят възможностите.

„В работа с намален състав видяхме възможности за оптимизация на технологическите процеси в работата ни. След кризата ще дойдат и добри години. Затова сега е моментът да се инвестира, за да бъдем по-силни. Изключително логично е това, което правим в момента”, подчерта Цонев. Само преди седмица той получи сертификат за инвеститор от Клас А за поредно голямо вложение на КЦМ- близо 260 милиона лева в ново предприятие в рамките на комбината.

В дискусията с бизнеса и местната власт се включи и зам.-кметът Стефан Стоянов, който заяви, че въпреки ситуацията с коронавирус пандемията, в икономическите зони на Пловдив продължава да се инвестира. „В момента се строят шест чисто нови завода, във високия сегмент”, съобщи Стоянов.

Той допълни, че приходите в бюджета са намалели с десетина процента, но все още е рано да се прави анализ, тъй като годината не е свършила. Той допълни, че общината е успяла да подкрепи част от бизнеса, като най-пострадали при пролетната вълна са крайните услуги. Ниско е и нивото на безработица- 3,5-3,8 процента, сравнено със средното в страната- 7,5%.

Във втория панел на форума Анна Димитрова, председател на Национално сдружение недвижими имоти- Пловдив, прогнозира, че пазарът на имоти няма да бъде засегнат от кризата. „Може би ще е малко по-различен, но не и засегнат”, коментира тя.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина