АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораНовиниСпорт

Цялата фасада на стадион „Ботев“ придобива вид

С впечатляваща скорост работят строителите, които поставят последната част от козирката на стадион „Христо Ботев“. По-конкретно това е фирмата, която изгражда южната част на фасадата на стадиона, която напредва особено бързо и вече са поставени голяма част от елементите за конструкцията. Малко по-бавно се случват нещата от северната половина, но и там работата тече активно.

Конструкцията, която се поставя в момента ще оформи окончателния вид на фасадата на стадиона. На нея ще бъде монтирана и козирката, която ще оформи последните два незавършени ъгъла – на югозападната и северозападната страна на чашата на стадиона, които все още нямат покритие.

Около стадиона са струпани повечето метални елементи за тази конструкция, конкретно за южната половина, тепърва предстои да пристигнат повечето елементи и за северната половина. Работи се активно и по последните два слоя на козирката на другите трибуни.

По думите на Илиян Филипов фасадата със съответното осветление трябва да бъде готова до март месец. След това предстои още един месец работа за допълнителни дейности, с които стадионът да получи категория 4 от УЕФА.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Големи хвалби! Защо не напишете, колко струва до сега ремонтът на този стадион? Защото той струва повече, отколкото ако бяха изградили изцяло НОВ! И защо няма заведени дела за далаверите извършени по ремонта по времето на кмета Тотев и кмета З.Димитров? Например, защо бяха купени седалки, които след това бяха сменени отново?

  2. Всичко изглежда добре,но архитектурата на козирката е такава,че не покрива и половината трибуна,когато завали повечето хора ще са мокри.Жалко за инвестицията!

    1. за толкова ДРЕБНИ милиончета – толкова, какиното’

      „Архитектура“ тук няма – т’ва са полуготови елементи от Намалени Цени. донесени сглобени криво-ляво с по някоя бурма и повечко лепенки, пяна и плюнка/

      Важното е ФАНовете и БИЯЧите да са доволни, заситени и ЗАДОВОЛЕНИ (е, и техните кукловоди, де…)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина