Вдигнаха два испански изтребителя да охраняват небето ни

Изпод тепето Новини

Източник: Радио Пловдив

Снимки: Екатерина Костова

Още в първия ден на съвместната им мисия с българските МиГ-ове по еърполисинг, два испански юрофайтъра бяха вдигнати във въздуха, заради регистрирана активност от изток. Самолетите са изпълнили задачата и са се върнали обратно.

4-те юрофайтъра бяха сертифицирани за съвместния „Еърполисинг“, който ще изпълняват с българските дежурни изтребители МиГ- 29 до 31 март.

На церемонията  присъстваха  началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на българските ВВС генерал-майор Димитър Петров, извънредният и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Алехандро Поланко Мата, командирът на испанското Съвместно командване по операциите генерал-лейтенант Франциско Брако Карбо и заместник-командирът на Обединения център за въздушни операции на НАТО в Торехон бригаден генерал Атанасиос Сектос, който връчи сертификата на испанските военнослужещи.

При изпълнение на съвместните задачи по еър полисинг  българските дежурни машини ще се използват приоритетно.

Съвместната мисия е в изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана.

Споделете ни във:

1 thought on “Вдигнаха два испански изтребителя да охраняват небето ни

  1. Жалка гледка.Дадохме милиони за американските боклуци ф16 накрая испанските изтребители с испански пилоти пазят България ха ха ха .Жива да не бях.УТРЕПАНИТЕ МЕДИЙ И ПОЛИТИЦИ ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.