КриминалеНовини

Арестуван е дрогиран шофьор на оживен булеврад в центъра на Пловдив

При последвал обиск в дома на 38- годишния пловдивчанин, криминалистите открили  амфетамин и над 1 килограм марихуана

Още двама водачи, седнали зад волана след упортреба на опиати, са задържани в Пловдив

Акцията е проведена във връзка с получена оперативна информация за лице, разпространяващо наркотични вещества. В централната градска част на оживен булевард е спрян лек атомобил „Хонда сивик“, управляван от 38-годишния мъж, обект на проверката. По надлежния ред е установено, че мъжът зад волана на хондата, шофира дрогиран.

В условия на неотложност последвал обиск в обитавано от лицето жилище, където са намерени и иззети амфетамин с тегло 7,01 гр и над килограм марихуана. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура Пловдив. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа , а в последствие с прокурорско постановление – за 72 часа.

В ареста на Пето РУ е задържан и 36-годишен водач на «Опел астра», шофирал под въздействието на наркотични вещества. Проверката е извршена час след полунощ на ул. «Вълко Шопов», където превозното средство е спряно. Полеви тест е отчел, че водачът е употребил амфетамин и марихуана. По случая е започнато бързо произовдство.

С опитати и амфетамин зад волана е установен и водач на «Форд фокус». Престъплението е документирано от служители на Шесто РУ в следобеда на 17 март. Справка за задържаното лице показва, че 36- годишният пловдивчанин зад волана е криминално проявен и осъждан. Материалите са докладвани на прокуратурата, под наблюдение на която се води и започнатото бързо производство.

Има арестуван шофьор, срещу когото е запонало бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. Микробус «Мерцедес» е спрян за проверка от служители на Пето РУ около 02.00 ч след полунощ на 17 март на бул. „Цариградско шосе“. По надлежния ред е установено, че водачът – 41- годишен мъж от Пловдив, управлява превозното средство след употреба на алкохол. Отчетени са 1,43 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина