АктуалноГрадътНовиниСпорт

900 гребци от 43 страни са вече в Пловдив за Световното по гребане

Първите стартове са утре и ще продължат до неделя

Пловдив отново е световна столица в гребането в следващите пет дни. Утре е първият старт на Световното първенство за юноши и девойки на Гребния канал под тепетата. В Пловдив вече пристигнаха над 900 души гребци и екипи от 43 страни, които ще премерят сили във водите на едно от най-добрите съоръжения на Стария континент.

Благодарност към домакините и доброволците за организацията на високия спортен форум в специалното време, което живеем изрази Патрик Ромбауд, член на изпълнителното бюро на световното гребане. „Пловдив и неговият канал могат да играят много голяма роля в световното гребане и е в бъдеще, както е играл досега. Състезателите, които ще видим тук мислят за следващите три олимпиади и съм убеден, че ще промотират канала и града ви в целия свят“, каза той.

Ромбауд анонсира, че през 2023 Пловдив отново ще е домакин на Световно по гребане до 23 години. „Градът е част от бъдещето на световното гребане. Но имаме едно желание – очакваме помощният гребен канал да стане реалност“, каза Ромбауд.

Легендата и директор във Световната федерация по гребане Светла Оцетова дойде директно от Токио в Пловдив за стартовете на световното утре. Тя е била един от основните двигатели за изграждането на съоръжението за гребане в столицата на Япония за олимпийските игри. Оцетова подчерта, че то е страхотно и модерно, но усещането на пловдивския гребен канал е различно.

„Ще покажем високо ниво на организация. Във водите ще видите три български лодки, но за съжаление само при юношите, тъй като нямаме девойки на такова ниво в момента“, заяви Свилен Нейков, председател на Българската федерация по гребане.

Първият старт е утре в 9:30, а последният в неделя в 14:10 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина