47 новорегистрирани случаи на коронавирус за три дни в пловдивско

Актуално Градът Новини

Оздравелите са със 20 повече за същия период

67 са оздравели от COVID-19 през последните 3 дни в област Пловдив. Новорегистрираните лица за този период са 47. Така общият брой на потвърдените случаи с коронавирус е 924, а на излекуваните – 400. На домано лечение към днешна дата са 396 лица, а под карантина – 606. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

В болница към момента са 123 пациенти, като от тях с доказана диагноза са 97.

11 са приетите в болница на лечение през първите два дни на август. През последното денонощие няма нови хоспитализирани. 95 са свободните легла в здравните заведения определени за лечение на COVID-19, 40 са леглата за интензивно лечение. От всички потвърдени случаи са установени нови 4 инфектирани медицински лица:

– Лекар от МБАЛ „Св. Пантелеймон“, който е на домашна изолация. Изследвани са всичките му колеги, както и пациентите. Предприети са и всички противоепидемични мерки в болницата.

– Двама рентгенови лаборанти от Клиника „Медикус Алфа“. Те са под карантина в домовете си.

– Медицинска сестра от УМБАЛ „Св. Георги“, също на домашно лечение

Сред новите случаи най-малкият пациент е бебе на 57 дни, което е хоспитализирано и е в добро състояние. На лечение в болница с потвърдена диагноза е и 6 годишно дете. И двете деца са от град Пловдив. Останалите болни се проучват и се взимат съответните противоепидемични мерки от РЗИ.

В края на миналата седмица са регистрирани като положителни и двама служители на 36 и 37 години от Криминална полиция в Пловдив. Предприети са всички необходими мерки. Дадени са предписания от здравните власти. Към днешна дата в националната система има данни за жена на 51 години, която работи в КАТ-Пловдив, но последно е била на работа на 24.07.2020 година..

От РЗИ е подадена информация и за жена на 54 години, която работи в КПКОНПИ в града. Тя е била последно на работа на 17.07.20 година. И двете са на домашно лечение, предприети са необходимите мерки.

Днес има един смъртен случай – жена на 74г. с придружаващи заболявания артериална хипертония и диабет. Статистиката по общини: Пловдив – 597, Карлово – 48, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 74, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 22, Асеновград – 48, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 10, Сопот – 9.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.