НовиниСъдТемида

3 години затвор за мъж, който системно пребивал приятелката си

При последното издевателство 51-годишната жена била със 6 счупени ребра  

По досъдебно производство на Районна прокуратура–Пловдив е осъден Ц.П., на 44 г. Той е признат за виновен за това, че  на 18.05.2021 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, е причинил средна телесна повреда на 51-тодишната М.В., изразяваща се в счупване на 6 ребра, което довело до причиняване на трайно затрудняване движението на тялото. Престъплението е квалифицирано по чл.131а пр.2 вр. чл.129 ал.2 вр. ал.1, вр. чл. 29, ал.1, буква „А“ и буква „Б“ от  Наказателния кодекс.

На Ц.П. е наложено наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим по споразумение, одобрено от Районен съд–Пловдив. Той е признал вината си.

По делото е установено, че Ц.П. и М.В. живеели на съпружеска начала. На 18 май 2021 г. между тях възникнал скандал след употреба на алкохол. Ц.П. нанесъл множество удари по тялото на приятелката си, която по-късно е била настанена в болница за лечение.

Определението на Районен съд–Пловдив е окончателно.

Спрямо Ц.П. е внесен и обвинителен акт в Окръжен съд–Пловдив за това, че в съучастие като извършители с К.С., на 45 г., на 07.07.2021 г. в гр. Пловдив, умишлено умъртвили другиго – Л. Ж., на 55 г. – престъпление по чл.115, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина