БългарияНощна смяна

4000 души на Apocalyptica снощи


Финландците разтърсиха сцената на Античния театър

Стефка Георгиева

Великолепно шоу направиха мъжете от финландската чело метъл група Apocalyptica. След 16-годишно очакване, те се завърнаха в града под тепетата, за да разтресат Стария град. И го направиха!

Трудно се пише за толкова голям концерт с толкова наситени емоции! Великолепните челисти накараха публиката да избухне, макар че нямаше място за куфеене, а хората бяха седнали по местата си. Бурни аплодисменти, викове и радостни възгласи съпътстваха цялото събитие, което няма как да не остане в историята на града ни.

Ако до момента просто сте харесвали бандата, то след техен концерт ще се влюбите в тях безвъзвратно! Сякаш не свирят на своите виолончела, са си играят с тях, както децата подхвърлят играчките си. Челата през цялото време обикаляха сцената и не оставиха нито сантиметър, който да не е обходен от страхотните финландци. Подмятаха ги с една ръка, сякаш това е най-лесното и естествено нещо на целия свят, а публиката изригваше след всяко тяхно изпълнение.

Има ли смисъл да коментирам изпълнението? Абсолютно брилянтно, безпогрешно и зашеметяващо! Няма толкова прекрасна комбинация между метъл музиката и класическата такава, която разтуптява толкова силно сърцето на слушателя, че на моменти можете да си помислите: „Боже, ще получа инфаркт“. Но не защото имате сърдечни проблеми, а от всепоглъщащ, ултимативен кеф, който извира от всяка клетка по тялото ви. Независимо дали свирят песни от новия си албум или стари хитове, без значение дали са балади или са гърмящ метъл, който предизвиква почитателите на тежката музика да развеят коси… Беше толкова прекрасно, че чак да ви се прииска да скочите на сцената и да ги разцелувате.

Музиката започва да звучи, баскасите гърмят в телата на фотографите, заели бойни позиции за възможно най-добрите кадри и… Те излизат! Един по един, всеки от тях поздравяващ българската публика. Еика, Пааво и Петру се поклониха пред всички, дошли за да ги видят на живо. Но има един човек, за когото до момента нищо не сме казали – Мико Сирен, бесният барабанист. Той е част от Apocalyptica от 2003 година и допълва по страхотен начин звученето на челистите. А само как се раздава зад барабаните, разби ги направо!

На сцената за второто парче излезе и вокалистът им, сеньор Франки Перез. Той определено придава по-меко звучене на бандата и накланя везните към баланс между твърдата музика и симфоничното звучене на класическите инструменти. Но с него или без, Apocalyptica е доказала се банда с милиони почитатели по целия свят и събраха над 4000 души на Античния театър в Пловдив. Ако сте били на концерта – супер! Ако ли не – не ги пропускайте, когато се завърнат отново у нас. 

Повече снимки от концерта можете да видите в КАПАНА.БГ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина