Французин и българин готвят по италиански на Гладстон

Вкусът на града

Прясна паста замества заведенията за бързо храненe в Пловдив
Стефка Георгиева

Ново заведение за бързо хранене отвори врати на улица Гладстон. Този път не очаквайте дюнери, тостери и пици, а нещо далеч по-вкусно и истинско – прясно приготвена паста и десерти, които се топят в устата. Ще ги намерите в Ла Паста, в сърцето на града.

Това не е просто място, а малка семейна история. Или по-скоро историята на един французин, който приготвя италианска кухня в България. Преди 15 години, в София, той се запознава със своята съпруга и решава да остане тук. По професия архитект, той се запознава с брата на своята съпруга и се сближават. Така се събират архитект и икономист застраховател. Младите мъже разказаха как се е зародила идеята. „Стана случайно, една вечер си приготвяхме вечеря – паста – и ни хрумна: защо пък да не започнем нещо ново. И започнахме.“

Най-хубавото, което може да се случи, е да видите как приготвят храната ви пред вас. От соса, през пастата, до десертите – всичко се приготвя на място. Момчетата споделиха, че в началото нещата са се случвали малко по-бавно и трудно, защото не са имали машина за паста и всичко са правили на ръка. Сега вече си имат механичен помощник в кухнята. За вкуса наистина не знам какво да кажа. Любител съм на храната и за мен е едно от най-големите удоволствия в живота, а в това интернационално място – удоволствие да искате!
В свежото пространство се предлага паста с 4 вида различен сос и 2 десерта. Кулинарите споделиха с нас, че не искат  да обогатяват менюто, защото не искат да рискуват качеството на храната да се понижи. Аплодисменти! Да живее непрестоялата храна! Абсурдно е продуктите там да са престояли, да не бъдат свежи или нещо подобно, което за съжаление е често срещано явление. Основните рецепти намират в интернет, но обичат да експериментират. Дори когато ги посетих, тъкмо опитваха нов лют сос. О, св. св. Песто и Маринара, така добре се допълвате с прекрасната панакота, с която искам да преяждам до изнемогване!

Освен, че сладко ще си похапнете, ще го направите и в свежа и семпла обстановка. Белите стени, окачени в подправки и светлото дърво създава усещане за вечна пролет на кулинарията. А за да бъде всичко завършено – ще бъдете посрещнати с усмивка и добро отношение. Италиански разкош, поднесен по френски в България – щастие за сетивата, очите и сърцето ми.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Французин и българин готвят по италиански на Гладстон

  1. Намира се на ул. Гладстон, до кино Лъки Синема – Дом на киното. На същото място преди имаше Sushi shop.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.