Актуално

Вадете зимнината и бегом на Буркан парти

Image title
Панаир на зимнината стягат за трета поредна година в култовото artnewscafe. Домашни производители ще подредят като на изложба лютеница, кьополу, бамя, кисели краставички, сладка, компоти и всякакви тайни и причудливи мезета в Буркан парти. А след изложбата всичко ще бъде изядено, обещават организаторите на инициативата, която ще се проведе на 5 декември между 11:00 и 18:00 часа в artnewscafe и на тротоара пред заведението.
Буркан party e бутикова неделна дегустация, на която всеки донесъл “златото от избата” участва в конкурс с награди в две категории: сладко и солено. Поощрителни награди има за най-добре изглеждащ буркан. Всеки посетител има право да дегустира от експонатите. За теста се осигуряват палачинки и хляб.
За участие в конкурса се попълва формуляр. При журирането на бурканите се имат предвид вкусовите качества, но се толерират зимнините от продукти собствено производство, варени на дърва или газ, за които е използван втора ръка амбалаж. Нe подлежат на дегустация и журиране домашни алкохолни напитки. Така че никой да не идва с парцуца или пивко червено винце. Е, може да донесе, но всичко ще бъде изпито извън конкурсната програма.
С инициативата Буркан-party artnewscafe призовава за запазване на добрите стари леко соц-традиции, особено когато са “био”, без това да е само етикет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина