ГрадътКултураНовини

Среща с Деян Енев в Литературен салон Spirt&Spirit

Литературен фестивал Пловдив чете 2023, Литературен салон Spirt & Spirit и издателство Жанет 45
канят пловдивчани и гостите на града на среща с Деян Енев и разговор за последната му книга „Шейсет разказа“.

С участието на Красимир Димовски и Красимир Лозанов.

Кога: 24.10.2023 I вторник
Начало: 19:00 ч. (вратите отвaрят: 18:00 ч.)
Къде: клуб Петното на Роршах (Пловдив, ул. Йоаким Груев 36)
Вход: свободен

За автора:

Деян Енев (1960, София) е автор на двайсет и три книги – сборници с разкази, есета и очерци за писатели, както и на една стихосбирка. Лауреат на литературните награди „Христо Г. Данов“, „Чудомир“, „Йордан Йовков“, „Йордан Радичков“,„Хеликон“ и „Златен ланец“. Журналист с над три хиляди публикации – интервюта, репортажи, статии, очерци, фейлетони. През последните години е колумнист в „Портал Култура“. Носител на орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен.

Вече сме в есенния литературен сезон Литературен фестивал Пловдив чете (вече двадесет и една години) и Литературен салон Spirt&Spirit (вече шестнайсет години) още намираме смисъл. Откриваме го в проследяването на литературния процес през споделените срещи и разговори. Представяме не просто книги, а даваме шанс на публиката ни да срещне както обичани автори, така и да открие новите имена в българската литература. И защото не забравяме, че четенето е удоволствие. Срещите ни започват всеки вторник в 19 часа – в клуб Петното на Роршах, Пловдив.

Събитието е част от есенната програма на Литературен фестивал Пловдив чете 2023 и Календара на културните събития на Община Пловдив. Програмата на Пловдив чете 2023 следете в календара на събитията на www.plovdivchete.com.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина