ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Култура

Събират предложения за финансиране на пловдивски книги

Община Пловдив информира всички заинтересовани, че от 15 юни до 15 юли ще се приемат документи за финансиране по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за реда и условията за финансиране на проекти по програма „Култура“, част от Календара на културните събития на община Пловдив.

По този компонент се финансират веднъж годишно: подготовката до етап „електронна книга в PDF или превод на чужд език и подготовка до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  творби, важни за Пловдив) по реда и  условията  на раздели  IV и VII от Наредбата.

Финансирането е в размер, както следва:

Подготовка на стихосбирка на български език до етап „електронна книга в PDF“ – до 1500 лв.

Подготовка на белетристична творба на български език до етап „електронна книга в PDF“ – до 5000лв.

Превод на чужд език и подготовка до етап „електронна книга в PDF“  на стихосбирка – до 5000 лв.

Превод на чужд език и подготовка до етап „електронна книга в PDF“ на белетристична творба – до 10000 лв.

Финансират се разходи за авторски хонорари, редакторска и коректорска дейност, превод, дизайн и такси за публикуване на произведението в електронни платформи.

Не се финансират разходи за отпечатване на произведението в книжно тяло.

Документи се приемат веднъж годишно – от 15 юни до 15 юли на всяка календарна година чрез електронната платформа „Програма Култура“ https://culture.plovdiv.bg/.

Всички документи следва да са подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП) на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице.

До края на 2024 г. документи могат да бъдат подавани и:

В деловодството на Община Пловдив с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“. По електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице.

За подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на български език могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

За превод на творби на пловдивски писатели и важни за града издания на чужд език и оформлението им до етап „електронна книга в PDF“ могат да кандидатстват: български и чуждестранни юридически лица, вписани в Търговски регистър или Регистър на юридическите лица с нестопанска цел или аналогичен регистър в държавата, в която са установени, юридически лица, създадени със закон или с акт на държавен или общински орган, български и чуждестранни пълнолетни физически лица, упражняващи свободна професия, вписани в Регистър БУЛСТАТ или аналогичен регистър в държавата, в която са установени.

Не се подкрепят творби на автори, чийто постоянен и настоящ адрес е извън територията на Община Пловдив. Не се подкрепят предложения за финансиране, които вече са получили такова с общински средства по друга линия или от общинска фондация „Пловдив 2019“.

Всички документи тук: https://culture.plovdiv.bg/

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина