ГрадътКултураНовини

Представят „Кентърбърийски разкази“ в НБ „Иван Вазов“

Преводачът проф. Александър Шурбанов ще гостува на Пловдивската библиотека

На 8 февруари – четвъртък, от 18:00 ч. Народна библиотека „Иван Вазов“ и Издателство „Изток-Запад“ ще представят „Кентърбърийски разкази“ от Джефри Чосър в превод на Александър Шурбанов. Това е пето издание на книгата с подобрен превод от проф. Шурбанов.

В срещата ще участват д-р Вероника Келбечева, проф. Клео Протохристова, издателят Любен Козарев и преводачът проф. Александър Шурбанов.

Събитието е първото от новия проект на НБ „Иван Вазов“ –„Литературни срещи в библиотеката“, замислен като цикъл събития, посветени на значими издателски проекти, реализирани на книжния пазар, дискусионни срещи с автори, издатели, преводачи и илюстратори.

Ще се състои във фоайе Изкуствотека на библиотеката, където ще звучи и ренесансова музика в изпълнение на Явор Генов, лютня.

Проявата е посветена на 145-годишнината от създаването на Пловдивската народна библиотека.

*За тези от Вас, които искат интервю с проф. Шурбанов, ще има възможност за това от 17:30 ч., като ще има обособено място в библиотеката за тази цел. Молбата ми е, който иска интервю да съобщи предварително – на имейла [email protected]
или на тел. 032 654 934; 0892239220

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина