КултураНовини

Катя Кремзер представя най-новата си поетична книга в Пловдив

Най-новата поетична книга на Катя Кремзер има среща със своите читатели днес в града под тепетата. Четвъртата ѝ стихосбирката е озаглавена “Дланите на Господ” на едноимменното стихотворение, дало името и на цял един цикъл в книгата, събрал творби с философски характер звучене, като вътрешен диалог с Божественото.

Представянето в Пловдив е от 18 ч. в Дружеството на писателите Пловдив, ул. “Княз Александър Батенберг” 2.

Силата на всеки истински писател се крие в подсъзнателните внушения, извиращи между метафоричното наслагване на различни културни и митологични символи. Тази натрупана словесна енергия постепенно обзема читателя на стиховете „Дланите на Господ“, защото в съчетаването на ежедневните възприятия и енигматичното усещане за света се достига до пълнозвучие, хармония и релакс. Само така поезията е инструмент, активиращ струните на всяка душа – като раковина на спасението.“ – Анжела Димчева

Катя Кремзер дели живота и творчеството си между две държави – България и Австрия. По професия тя е инженер по електроника и магистър по бизнес администрация, непрекъснато съчетава професионалното поприще с призванията по рождение – поезията и музиката. Автор е на стихосбирките „Среднощно ноктюрно“, „Обичам те, любов“ и „Пясъчна роза“. Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина