Дипломен спектакъл на магистри хореографи от АМТИИ

Студенти от магистърска програма „Съвременни танцови техники“ с ръководител проф. д-р Желка Табакова и възпитаниците на доц, Весела Статкова от специалност „Сценография“ ще представят танцов спектакъл на камерната сцена в Драматичния театър в Пловдив.

„Съвременни хореографски силуети“ е дипломен спектакъл на магистрите от „Съвременни танцови техники“. Поводът е 50-та годишнина на катедра „Хореография“ и 10 години от създаване на специалността. Програмата ще започне с хореография на проф. Хикмет Мехмедов и музиката на Рихард Щраус от „Саломе“. Библейската история ще бъде преразказана чрез танца на Емона Георгиева, която следва „Балетна педагогика“ в III курс. Спектакълът ще продължи с видеотанц „Силата на любовта“ с хореография на Гу Ювен. След това петима студенти ще се превъплатят в образите на вода, земя, въздух, огън и човек и ще пресъздадат постановката „Човекът, който се помисли за Бог“. По хореография на Катерина Тикова на сцената ще излязат Иван Панайотов, Беатрис Димитрова, Русалия Игнатова, Гу Ювън и Ема Факелова. Студентите ще изпълнят хореографии и на Ирина Бъчварова, Валя Варнева, Иван Панайотов и Гуан Зихан. Ръководител на магистърската програма „Съвременни танцови техники“ е проф. д-р Желка Табакова, на специалност „Сценография“ е доц. Весела Статкова, а на проекта – проф. д-р Антон Андонов.

Танцовият студентски спектакъл „Съвременни хореографски силуети“ ще се проведе на 27 май 2024 г., понеделник, от 19 часа в Драматичен театър – Пловдив.

Exit mobile version