Напълно потушен е пожарът между селата Кадиево и Оризари, гасенето над Розино продължава

Актуално Криминале Новини Под небето

Военни и доброволци помагат в гасенето

28 военнослужещи и 4 броя специализирана техника от формированието за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на 61-а Стрямска механизирана бригада от 05.00 ч. тази сутрин оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня над Розино. Военнослужещите действат в координация с огнеборците и доброволците, съобщиха от  Министерството на отбраната.

Припомняме, че горският пожар над Розино избухна в понеделник по обед, като за кратко време обхвана над 500 дка планински площи.

Напълно потушен е пожарът, който снощи пламна между селата Кадиево и Оризари в община „Родопи“.

Продължава да гори между Кадиево и Оризари по пътя за Пещера, където 6 екипа на пловдивската пожарна и доброволци близо 3 часа се бориха с пламъците. Там горяха около 180 декара сухи треви и земеделски площи. Благодарение на бързата намеса на огнеборците няма пострадали.

Само за денонощие екипите на пловдивската пожарна са реагирали на 50 сигнала, ликвидирани са 36 пожара, основно в горящи сухи треви, стърнища и отпадъци. В понеделник бушуваше оогнен ад на 6 500 декара в региона. Шефът на Пожарната в Пловдив отправи личен апел към гражданите.
Комисар Мангараков: “Не палете огън в горите, в нивите и междублоковите пространства. Помислете за живота и здравето на пожарникарите, защото и те са хора!”

Снимка на корицата: От вчерашния пожар до Оризари

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.