Арестуваните руски обирджии вече са с повдигнати обвинения

Криминале Новини Темида

Арестуваните за дръзките обири на хипермаркет в Пловдив руски граждани вече са с повдигнати обвинения от Районна прокуратура. Р. Л., на 34 г., и А.Г., на 43 г., са обвинени за това, че на 8 юни, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – изрязване на отвор на покривната конструкция на хипермаркет за строителни материали и други стоки на бул. „Македония“, са отнели 12 242 лева.   Кражбата е разкрита от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, като разследването се извършва от разследващ полицай от Първо РУ на МВР-Пловдив.

На 8 юни на тел. 112 от управителя на хипермаркета  за това, че при отваряне на магазина е установил кражба на пари от помещение, използвано за трезор. Местопроизшествието е било запазено и посетено незабавно от полицейски екипи от Първо РУ на МВР – Пловдив. При огледа е установено, в ранните часове, извършителите на кражбата са проникнали в магазина чрез направен отвор на покрива. Те влезли вътре по аварийната стълба, след което  отишли в помещението, където се намирали каси с пари от оборота. От две от тях отнели сумата от общо 12 242 лева.  Установено е, че едната каса е била взломена с техническо средство, а другата – отключена.  Извършителите на кражбата напуснали магазина отново по аварийната стълба и през отвора на покрива.

На 24 юни обвиняемите Р.Л. и А. Г. са били задържани в София, близо до адреса, където пребивавали,  при полицейска акция на служители на отдел „Криминална полиция“  и на Първо РУ – Пловдив към ОД на МВР – Пловдив. По досъдебното производство е установено, че двамата работели в руски фармацевтични фирми. Те нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи. Не са осъждани. И в момента по делото се извършват активни процесуално – следствени действия. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура  – Пловдив двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Разследването по случая продължава.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.