4 години затвор за рецидивист, откраднал телефон и златен пръстен от 6-годишно дете

Криминале Новини Темида

48-годишен рецидивист влиза за пореден път в затвора заради кражба от 6-годишно дете. По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден А. Ч. за това, че  на 12.07.2019 г., в Пловдив, при условията на опасен рецидив – извършил е престъплението след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, противозаконно е присвоил мобилен телефон „Айфон” и златен пръстен, собственост на 6-годишно момче.

Районен съд е наложил на А.Ч. наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.    Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

На 12 юли 2019 г., в гр. Пловдив, към 12 часа, на една от автогарите, пристигнало пострадалото 6-годишно момче. То било заедно с родителите си и другите им две деца. Петимата отишли в закусвалнята, за да си купят храна. През това време А.Ч. обикалял из заведението и чакалнята. В един момент родителите излезли навън с едно от децата си, за да разговарят с техен познат. В закусвалнята останали пострадалото момче и неговата сестра. До тях се приближил А.Ч. Той видял, че пострадалото момче  държи мобилен телефон „Айфон“ и на ръката си има златен пръстен – 14 карата, с емблема на БМВ, подарък от родителите. А.Ч. заблудил детето, че баща му го чака навън и трябва да го заведе при него.  Момчето тръгнало. А.Ч. не го отвел при родителите му, а двамата преминали през подлез и коловозите на жп гарата. След това се установили на близкия паркинг. Там А.Ч. поискал от пострадалото дете телефона и пръстена, като заявил, че само ще ги разгледа и след това ще ги върне и заведе при баща му. Момчето ги предало. Щом ги получил, А.Ч. прескочил оградата на паркинга и се отправил в неизвестна посока.

На 16 юли 2019 г. А.Ч. е бил установен и задържан от органите на МВР в гр. Гоце Делчев във връзка с друго престъпление – извършен грабеж. В него е намерен мобилния телефон на детето, пръстенът не е бил открит. Обвиняемият А. Ч. е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през март 2019 г. след изтърпяна 8-годишна присъда. В момента той се намира в затвора.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.