Корнелия Нинова: Културата и духовността – това е емблема на Пловдив, по която ще работим

Избори 2021 Новини

“Пловдив има огромни възможности  и в сектора на културата историята. При последната ми обиколка в града видях сградата на БНБ – много красива историческа сграда. Сега обсъждаме едно предложение –  тя да стане музей, който да обединява артефактите и ценностите, които са изложени в Историческия музей и на други места в града. Идеята ни е тази сграда на БНБ да бъде реновирана и да стане обединителен център – един музей на Пловдив, който да събере всичко на едно място. Мисля да поработим по тази идея. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която е водач на листата за 16 МИР, в интервю за Пловдивската обществена телевизия.

Тя обясни, че в последните години културата е много пренебрегвана, а това е тема, за която много може да се работи в Пловдив.

Култура, духовност, археология, история – това емблема на Пловдив”, категорична е Нинова.

„От БСП искаме да направим реална децентрализация – процент от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината. Парите, които останат в общината  ще помогнат да направим Марица едно много по-приятно място за отдих, за спорт, за развлечения, за здраве. Такива средства могат да помогнат по отношение и на депата за боклук”, заяви Корнелия Нинова.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.