Калояново избира кмет

Избори 2021 Новини

До частичния избор о се стигна, след като ОИК предсрочно прекрати мандата на Георги Георгиев заради условната присъда за шофиране с наркотици

Частични избори за кмет се провеждат днес в Община Калояново. До тях се стигна след прекратяване на мандата на Георги Георгиев заради условна присъда за шофиране с наркотици.

Прокуратурата даде на съд кмета на Калояново

Административен съд отхвърли жалбата на кмета на община Калояново срещу предсрочното му освобождаване

Четирима са кандидатите за поста. Двама от настоящите заместник-кметове Пламен Николов от НФСБ и Веселин Бонов от БСП, Ивайло Кръстев от ПП „Обединени социалдемократи“ и Виктория Гешева от ГЕРБ/СДС.

Близо 10 000 избиратели имат право на глас, според данните на ОИК. Те гласуват в 20 секции. В 13 от СИК-овете има регистрирани над 300 гласоподаватели и там ще се гласува със смесен вот – с машини и хартиени бюлетини. Те са разположени в селата Калояново, Ръжево Конаре, Житница, Дълго поле, Песнопой, Бегово и Дуванлии. В 7 секции ще се гласува само на хартия.

Частичните местни избори започнаха в 7 часа тази сутрин и трябва да приключват в 20 ч. местно време, ако няма опашки пред секциите.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.