БСП: Президентът трябва да е надпартиен

Избори 2021 Новини
Корнелия Нинова

На предишните избори президентът Румен Радев подкрепи „Продължаваме промяната“, а после се отрече от
партията

Това заяви пред Нова Христо Проданов от БСП.

Той посочи, че социалистите не са знаели за министерските кресла на Крум Зарков и Весела Лечева в служебния кабинет и Националния съвет на БСП не е давал разрешение за това, защото не е имало подобна заявка, какъвто всъщност е редът. В липсата на подобно съгласуване обаче няма нищо неочаквано, защото Зарков и Лечева са един от критиците на лидера на БСП Корнелия Нинова в партията.

„В политическата надпревара целта е да убедим повече български граждани, че БСП наистина е полезна за управлението на страната, а това, че президентът може да заеме друга позиция – всъщност той го направи на предишните избори. Не смятам, че това е правилно, защото президентът трябва да е надпартиен“, посочи Проданов.

По думите му от БСП нямат повод да се притеснява от това, което са направили в министерствата, в които са били.

„Най-важното е служебните министри да са добри професионалисти, защото практически служебния кабинет работи без парламент и неговата задача е да проведе изборите честно и прозрачно. А дали ще има опити за реваншизъм, ще се види“, посочи социалистът.

Той каза още, че „Възраждане“ и ГЕРБ са едно и също и това се е доказало в парламента.

„Възраждане“ беше в коалицията с ГЕРБ и ДПС. Не са празни твърденията, че от ГЕРБ постоянно им казваха как да гласуват и това може да се провери по стенограмите и протоколите“, допълни Проданов.

Социалистът подчерта, че БСП има ясна позиция за нормализирането на отношенията с Русия и възстановяването на преговорите с „Газпром“. Попитан дали това означава, че е възможно заради тази позиция да се отвори вратата на ГЕРБ в управлението, той отговори, че БСП първи са „пионерите във воденето на борбата срещу корупцията и срещу ГЕРБ“.

Проданов подчерта, че е изключително важно да бъде изчистен корумпираният модел, защото той краде и от левите, и от десните.

Източник: mediapool.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.