ГрадътКултураНовини

Зико: Моето лично мнение е, че теренът до Колодрума е подходящ

Фондация „Дом за пловдивската опера“ днес внесе своето становище по темата

 

Община Пловдив ще изчака становище от Министерството на културата за терена до зала Колодрума, предложен за изграждането на опера. Това стана ясно след проведената днес среща между кмета Здравко Димитров, зам.-кмета по култура Пламен Панов и Любозар Фратев и Илко Николов от фондация „Дом за пловдивската опера“. Предстои нова среща в този формат след като принципалът на операта излезе с решение.

Здравко Димитров

„Моето лично мнение е, че теренът е подходящ, но нека Министерството на културата, както е редно, да даде своето становище“, подчерта кметът Здравко Димитров.

„Цяла Европа говори за децетрализация на културата и изграждането на нова опера в близост до зала Колодрума е стъпка в тази посока“, заяви от своя страна зам.-кметът Пламен Панов.

Фондация „Дом за пловдивската опера“ днес внесе своето становище по темата. В него се предлага създаването на работна група, която да проучи градоустройственото и обемно-пространствено ситуиране на сградата.

„Предложеното от кмета Здравко Димитров място е с добра транспортна комуникативност, дава възможност за добри архитектурни решения, но е спорно предвид функциите на сграда като опера или театър. Те са представителни и обикновено подобни здания са в центъра“, обясни Любозар Фратев.

Илко Николов обърна внимание, че все пак след 6 години има предложен терен, което е отправна точка за стоежа за нова опера.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

 1. Най добрият терен е теренът на който е разположен щабът на армията,зает от хора които не знам какво работят и дали изобщо работят.Това,което знам е ,че по всяко време отиват да си купуват вали,пици и сандвичи.Застанете пред входа и ще видите.

  1. От Акционерната „фондация“ Дом ЗА Опера не се отказват!

   Теренът на Щаба сме го спазарили под масата от конкурентното Акционерно Д-во „Дом за Пловдивски ЦИРК“ и съчиняваме тристранен менорандум с Мин. на Спорта.

   Кмета ша го даваме под съд ако ни развали инициятивата

 2. Сбирщина от некомпетентни хора.
  Създаване на „работна група“,което значи от пусто в празно.Теренэт До колодрум става за баскетбол,волейбол и други.подобни дейности познати на кмета.

  1. На частно А.Д. Акционерна „фондация“ под лъжливи заглавия и менте-байряци баскетБОЛНИЯТ кадърник няма право да подарява градски терени.

   Отреждането за Обществени Сгради се прави основано на Градоустройствения План / ОУПлан, а не по хрумки, щения на Агитки.

   БОРИС ХРИСТОВ е на добро място, има АКУСТИКА и е предостатъчен за ПЛАТЕЖОСПОСОБНИТЕ ценители пуристи на елитарното -не-масово!- БелКанто без микрофони, усиватели, фишеци и циркове.

   Оглозгаха Града до …калдаръмите и паважа КлептоКратите!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина