Възпитаничка на НУМТИ-Пловдив с участие в майсторски клас в Италия

Градът Култура Новини
майсторски клас по пиано във Фолиньо

Наталия Грозева пътува с подкрепата на Фондация „Пловдив -2019“

Още един млад талант от Пловдив, подкрепен по програма „Полети“ на Фондация „Пловдив -2019“, се представи блестящо по време на участието си в майсторски клас по пиано във Фолиньо, Умбрия, Италия, който се проведе от 6 до 11 юли 2022 година.

Наталия Грозева – възпитаничка на НУМТИ „Добрин Петков“ Пловдив от класа по пиано на Снежана Спилкова, се включи в престижния майсторски клас, който има 40-годишна история и традиция, заедно с пианисти от България, Гърция, Китай, Италия и много други държави. Талантливите пианисти имаха уникалната възможност да се обучават, да музицират, да общуват и да обменят идеи.

майсторски клас по пиано във Фолиньо

Майсторският клас бе воден от преподавателите професор Борислава Танева от България, Агате Леймони от Гърция и Микеле Росети от Италия. Уроците се проведоха във величествени катедрали с уникална акустика. Курсистите имаха възможност да свирят на инструменти с марката Steinwaw&Sons и Fazioli.

Всяка вечер участниците в майсторския клас изнасяха концерти в залата „Аудитория Сан Доменико“.

майсторски клас по пиано във Фолиньо

Талантливата Наталия Грозева изпълни три произведения. Тя свири Моцарт – Соната K330, Шопен – полонез N11 и Димитър Ненов – Прелюд, Песен и Гайда из „Миниатюри“.

Събитието се реализира с подкрепата на кметството на град Фолиньо и на община Умбрия. Благодарение на финансовата подкрепа на фондация „Пловдив 2019“ и програма „Полети“, Наталия Грозева записа още един голям успех и направи следваща важна крачка в своето изграждане като пианист, с който Пловдив и България със сигурност ще се гордее и в бъдеще.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.