Среща на бизнеса в Пловдив и региона

Градът Живот Новини

Организират дискусия за развитие на местната икономиката

Участие в събитието ще вземе зам.-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов

Дискусия на тема „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“ организира в. „Капитал“, а Община Пловдив е съорганизатор. Тя е част от проекта „Капитал Градове“ и ще се проведе на 25 ноември в 10.30 ч. Участие в нея ще вземе зам.-кметът с ресор “Образование, бизнес развитие и европейски политики” Стефан Стоянов. Платформата цели да бъдат проведени дискусии за развитие на местните икономики на важните градски центрове на България и се състои от поредица специални регионални издания и дискусии с бизнеса и местната власт.

„Среща на бизнес в Пловдив и региона“ ще се състои в рамките на два дискусионни панела с местната власт и бизнеса от региона. Ще бъдат обсъдени редица теми, сред които как ще продължи ускорението на икономиката на Пловдив, как се развиват семейните бизнеси в региона, какво прави Пловдив привлекателен за живот, как той успява да конкурира София в очите на инвеститорите.

Дискусията ще бъде излъчвана онлайн във Facebook, в Youtube канала на в. „Капитал„, както и на сайта Capital Live.  Участието е безплатно, но изисква задължителна регистрация тук.

По време на събитието „Капитал“ и Посолството на Обединеното кралство в България ще наградят победителите в съвместния конкурс за градски идеи „Градолюбители“. Повече за него можете да откриете тук.

В дискусията ще вземат участие още и изпълнителният директор на „Кимкооп холдинг“ Калин Георгиев, търговският директор на „Макском“ Николай Виденов, управителят на офис на Modis Bulgaria в Пловдив Борис Сарабеев, съсобственикът на ресторантите „Паваж“ и „Съборна 24“ Райчо Марков и други. Пълната програма и списък с панелистите може да видите на сайта на събитието.

Тази седмица Община Пловдив бе партньор на още едно събитие на в. „Капитал“ – конференцията NET ZERO Economy, чийто фокус е изграждането на нов тип икономика с ниски въглеродни емисии. Участие в нея взеха компании от Пловдив и Тракия икономическа зона, които имат планове до 2040 г. да създадат първата въглеродно неутрална индустриална зона. По време на конференцията бяха разгледани още теми като въвеждането на по-чист и по-екологичен транспорт и инвестиране в подготвени за бъдещето бизнес модели и създаване на условия за устойчив растеж и други.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.