Шотландецът Стивън Люис Симпсън гостува в рубриката „Да живееш в Пловдив като местен“

Градът

Режисьорът на „Нито вълк, нито куче” се премества в Пловдив през октомври и избира да движи бизнеса си от бъдещата Европейска столица на културата 2019

"Аз съм от хората, които смятат, че посетителите тук задължително трябва да преживеят великолепната и успокояваща енергия, която градът притежава"

 

На 18-годишна възраст шотландецът Стивън Люис Симпсън се превръща в най-младия брокер и търговец в Обединеното кралство. На 22 решава да се премести в Лос Анджелис и на 23 години режисира първия си филм, който получава няколко награди.

В последните години, пътувайки до София, той осъществява няколко кратки посещения в Пловдив, докато накрая през октомври миналата година решава да се установи в града под тепетата и да премести голяма част от бизнеса в Лос Анджелис тук.

Успява да създаде прекрасен екип, с който заедно работят тук и в САЩ по международното разпространение на последния му филм "Нито вълк, нито куче". Стивън харесва факта, че успява да осъществи работата по филма, с най-дълго време на разпространение в кината в САЩ, не от Ню Йорк или от Лос Анджелис, а именно от Пловдив. Филмът се представя отлично и в кината в България в момента, включително в Пловдив, където следващите прожекции са на 24 и 26 юли в  кино "Лъки синема”.

Плановете на Стивън са  да разшири компанията си през следващите 18 месеца, както и да базира филмовата си продукция тук. Чувства се много по – свързан с Пловдив, отколкото с всеки от друг от многобройните градове, в които е живял преди. Смята предизвикателството, свързано с участието му в събития като TEDx Talk, за велико изживяване и се надява, че ще може да участва в програмата на Пловдив 2019 по някакъв интересен начин.

Шотландецът Стивън Люис Симпсън гостува в рубриката „Да живееш в Пловдив като местен“ на единствения дигитален гид в Града под тепетата Lost in Plovdiv.

Място в Пловдив, което винаги удивлява хората е … За мен беше невероятен момент, когато за пръв път осъзнах мащаба на Римския стадион… Наистина е забележително и кой знае какво още е под краката ни.

Как отговаря Стивън на кратка анкета за любимия град вижте в Lost in Plovdiv.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.