АктуалноГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоНовини

Читатели: Ремонт на ремонта ли ще има на ул.“Рилски метох“

Цялостен ремонт стартира през месец декември миналата година на улиците „Рилски метох“ , „Доктор Георги Вълкович“ и „Станислав Доспевски“. Остарялата и амортизирана над 50-годишна ВиК инсталация се подменя по изрично желание на живеещите на ул. „Рилски метох“.

Рехабилитацията по трите улици включва още реконструкция на бордюрите, нови тротоарни настилки, както и пренареждане на паветата.

Районът около Античния театър грейва с нов облик

Под тепето обаче получи сигнал, че при извършване на ремонт за подмяна на уличен водопровод и подмяна на настилка на ул. „Рилски метох“, сградното отклонение на N9, поради некачествено неизпълнение, обилно тече.

„За проблема лично уведомихме господин кмета на район Централен, многократно сме сигнализирали на аварийния телефон на ВиК – Пловдив, както и на техническия ръководител на обекта. Течът не е отстранен“, сигнализира Йордан Делчев.

„В момента се полага уличната настилка, която ще прикрие проблема. Водата, която изтича, вече месец, е в големи количества, която не се отчита и се заплаща солидарно от всички граждани на гр. Пловдив. Освен това наводнява избите и основите на съседните сгради. Ремонт на ремонта ли ще се прави!?“, пита той.

“ Подменяме водопровод, плюс сградни отклонения, които приключва със спирателен кран към всяка една сграда, които са собственост на самата сграда. Тук става въпрос за вътрешносградна инсталация- това е част от техния личен водопровод. Няма как Общината и ВиК да подменя частни инсталации, в частни имоти. Това е ангажимент на собственика. На снимката се вижда желязна тръба, която е сградна инсталация, а ние работим с полиетилен по ВиК комуникацията извън самите сгради. Става въпрос за частен имот и частен казус, който няма как да е реши от институциите“, коментира казуса кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Той добавя, че скобите, които се поставени по улицата без никакъв регламент, няма как да останат там и може би затова се дразнят собственици на имоти в зоната.

Снимки и видео: Йордан Делчев

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина