Религиозно-политическият цирк продължава

Градът

Всички помним позицията на митрополит Николай относно кандидатурата на Иван Тотев за кмет на Пловдив. Пловдивският владика една не анатемоса градоначалника от стария мандат, който отново зае позицията сред оспорваното гласуване.

Макар и след обидата от страна на Николай през август тази година, когато той определи поведението на Тотев към църквата като арогантно, кметът отиде на крака при пловдивския владика, за да поиска неговата благословия и през този мандат. Това се случва в момент, в който политическата ситуация града е объркана и очевидно всеки е склонен на компромиси, дори такива, които да преглътнат нанесени обиди. 

Публикуваме прессъобщението на митрополията без редакторска намеса, а заключенията оставяме на вас:

„Днес, 6 ноември 2015 г., новоизбраният Кмет на Община Пловдив г-н Иван Тотев направи официална визита при Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, за да изпроси Архипастирското му благословение във връзка с встъпването му в новия мандат. Тема на разговора бяха бъдещи съвмести инициативи на Пловдивска митрополия и Община Пловдив за развитието, просперитета и добруването на Пловдивската епархийска църква и на гр. Пловдив като Европейска столица на културата, а така също и преодоляването на възникнали досега затруднения и проблеми, създали условия за конфликти между Общината и Митрополията”

 

Споделете ни във:

1 thought on “Религиозно-политическият цирк продължава

  1. Негово Високопреосвещенсто…. БУАХААААААААХХХХАААА
    ПО скоро…. Негово Висококурваленство!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.