Прокуратурата обжалва домашния арест на един от обвиняемите за изготвянето на фалшиви документи

Градът Криминале Новини Темида

Рангел Салийски бе  пуснат от съда заради влошено здравословно състояние. От прокуратурата смятат, че той може да пребивава в ареста

Районна прокуратура-Пловдив внесе протест срещу определение на Районния съд-Пловдив, от вчера, с което не беше уважено искането за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 55-годишният Салийски, който обвинен в изготвяне на неистински официални документи и за противозаконно подпомагане на чужденец да пребивава в страната с цел имотна облага. Той бе единственият от задържаните за схемата с фалшивите документи, пуснат под домашен арест от Темида на вчерашното съдебно заседание. Неговият защитник представи амбулаторен лист и решение на ТЕЛК от миналия месец, като от документите стана ясно, че мъжът е изкарал мозъчен инсулт и има висок процент инвалидност. Според съда, здравословното състояние на обвиняемия не позволява той да остане в ареста. Районна прокуратура обаче намира, че в тази му част определението е неправилно и обвиняемият може да пребивава в ареста, където е осигурено постоянно лекарско наблюдение на задържаните лица и има възможност за приемане на предписаните медикаменти.

Искането на Районна прокуратура-Пловдив е да бъде отменено определението на съда в тази му част и на обвиняемия Рангел Салийски да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдебното заседание е насрочено за разглеждане пред Окръжен съд – Пловдив.

Според събраните доказателства, Салийски и още  четирима обвиняеми са участвали в схема за изготвяне на неистински официални документи – карти за продължително пребиваване на чужди граждани в Република България. Целта е била те да бъдат предоставени на албански, турски и тунизийски граждани, за да могат свободно да се придвижват в границите на Европейския съюз. Спрямо другите четирима обвиняеми, сред които и полицейски служител, съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.