Пловдив расте с още един нов парк

Градът

Назапад от Гребната база покрай реката ще залесят 300 декара

Зелената система на града ще продължи да се разраства. Предстои изграждане на нов парк, това съобщи днес кметът Иван Тотев по време на поредно разширяване на Лаута. „Общината има проектната готовност. Можем да започнем тази есен или следващата пролет с конкретни действия в тази насока. Теренът е около 600 декара, като за близо 300 от тях е планирано залесяване“, уточни той. Новият парк ще бъде назапад от Гребната база по поречието на река Марица,отреденият парцел попада в Натура. 

Градоначалникът припомни, че през 2016-а година Община Пловдив е подготвила документи и е кандидатствала по програма LIFE+ с този проект, но не е бил одобрен. За този екопроект се заговори през лято на миналата година, когато Общинският съвет взе решение за кандидатстването. Целта е в отредения терен по десния бряг на река Марица да се анализира разпространението на местни и пребиваващи видове, както и да се набележат мерки за възстановяване на техните естествени хабитати със залесяване.

Споделете ни във:

2 коментара за “Пловдив расте с още един нов парк

  1. Смях и позор едновременно. Значи в “Натура 2000” ще правите парк, така ли господа крадци. Тия ги разправяйте на някой друг.

  2. АМИ ТО И СЕГА ТАМ СИ Е ПАРК,ТОВА СИ Е ЧАСТ ОТ ПАРК ОТДИХ И КУЛТУРА . КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ДЕТ ГИ ПЛЕЩИ ТОТЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.