Пловдив осъмна в бяло

Градът
Под Тепето

Търговци нарамиха греблата

Снежната покривка достигна около 5 сантиметра

Дългоочакваният сняг, с който ни плашеха синоптиците, заваля кротко около 22,30 часа тази нощ над Пловдив. Дежурните от „Чистота” бяха навън още в 1 след полунощ, видя репотер на Под тепето. Спирките са почистени и опесъчени, големите пътни артерии също.

В утрото на Богоявление част от велоалеите все още не са разкрили червената си настилка.

От районните кметства напомнят на пловдивчани, че задължение на всеки е да почисти прилежащите площи на сградите, в които живее и работи.

Слаб сняг вали в Пловдив, натрупаната покривка е между 5 и 10 см. Очаква се от утре температурите да паднат под нулата, като времето ще се задържи такова около 3-4 дни.

Движението по пътищата в областта се извършва при зимни условия, предупреждават от Агенция пътна инфраструктура.

Предупреждението за опасно време е в сила за цялата страна за 6-и януари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за 20 области на страната за 6 януари. Жълт код за сняг и поледици е обявен за 8 области на страната в Западна България, в това число и Пловдив.   

На територията на Област Пловдив няма бедстващи населени места. Всички пътища са мокри, но обработени, почистени и проходими при зимни условия. Това съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Образуваната снежна покривка в региона е тънка и не създава опасност за водачите на моторни превозни средства, за това няма въведени ограничения за движение. Необходимо е шофьорите да се съобразят със зимната обстановка, да шофират със съобразена скорост и да не предприемат пътувания без да са подготвили автомобилите си за движение при зимни условия.

Три села в община Хисар са с прекъснато електрозахранване. Това са Беловица, Красново и Мало Крушево. В момента екипите на EVN работят по отстраняване на аварията.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.