ОП „Чистота“ подаде сигнал до полицията срещу Брикс заради надраскани градски фасади

Градът

Мостът на Герджика пак е нашарен със спрейове след като миналото лято екип на ОП „Чистота“ заличи оттам свастики и други драсканици. Авторът се е подписал с творчески псевдоним Брикс. Същото неизвестно засега лице е нашарило сгради на ул. „Гладстон“, бул. „Марица-юг“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и други фасади в града.

„Подадохме сигнал до Общинска полиция за установяване на истинската му самоличност и ще разговаряме с него, за да го убедим да прекрати дейността си“, съобщи директорът на „Чистота“ Иван Стоянов.

Той напомни, че именно след такива разговори през 2012 г. бяха прекратени  нерегламентираните изяви  на друг упорит творец, който се подписваше като Билко, а след среща в началото на 2014 Стойко Гагъмов престана да рисува върху скалите на пловдивските тепета.

„В сравнение с преди 7 години, когато предприехме драстични мерки срещу загрозяването на града с безсмислени драсканици, сега Пловдив е много по-чист. С пясъкоструйка излъскахме фасадите на пощата, народната библиотека „Иван Вазов“, читалища, мостове, часовниковата кула на Дановия хълм, подлези, възвърнахме естествения облик на Небет тепе и много други знакови за Пловдив обекти. Пребоядисахме не само обществени, но и частни сгради, за които собствениците дадоха съгласие и сами закупиха боята. Своевременно заличаваме всички новопоявили се графити на места, които вече сме почиствали“, посочи Иван Стоянов.

По думите му още в близките дни ОП „Чистота“ ще заличи надрасканото от Брикс и други негови „колеги“, защото то няма нищо общо с изкуството – за разлика от реализираните по проекти художествени графити върху фасадите на театъра, халите, сгради в кв. „Капана“ и други специално подбрани сгради, които предизвикват възхищението на пловдивчани и гостите на града, включително и на професионални художници.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.