Махат сградата на бившия ресторант „Весело село“

Градът

Помещението се руши и може да предизвика пожар

Сградата за обществено хранене – ресторант "Веселото място" се премахва в момента по заповед на кмета на район "Северен" инж. Ральо Ралев.

Сградата е с площ 446 кв.м., метална конструкция, състояща се от метални колони и двускатни метални ферми. Таванът е окачен и съществува стенно ограждане, както и остъкляване с дървена дограма и не се ползва след напускане на последните наематели. С течение на времето конструкцията е деформирана, а здравината й е компрометирана. Покривните ферми и столиците са провиснали. Окаченият таван на места е изкъртен и на практика липсва. Дограмата е деформирана с изпочупено остъкляване. Електрозахранването е прекъснато. Служители на администрацията извършиха оглед и установиха, че в следствие на свободния достъп е създадена опасност от пожари и неприятни инциденти.

До петък вечер сградата ще бъде изцяло премахната, теренът почистен от строителни отпадъци и впоследствие облагороден. Администрацията на район „Северен” ще осъществи и премахване на няколко негодни за обитаване жилищни сгради – общинска собственост, както и премахване на незаконни постройки в Арман махала и Шекер махала.

                       

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.