Лов на градски съкровища през уикенда в Пловдив

Градът Живот Новини

Приключение с игри запознава с културното наследство на града под тепетата

Коя е първата българска кино актриса, къде се намира „Алеята на етносите“ и какво е клепсидра, са част от въпросите, чиито отговори ще търсят този уикенд из Пловдив любителите на градски приключения и стратегически игри.

„Лов на градски съкровища“ е игра, която има за цел да запознае и разкрие под формата на забавно приключение – разходка историите на прочути или почти неизвестни пловдивски забележителности. Играта е безплатна и подходяща както за индивидуални играчи, така и за отбори от по 2-а или до 10 души, приятели и семейства. Забавната игра предвижда в рамките на три часа всички ловци на градски находки да изпълняват мисии от различен характер: ролеви, логически и конструктивни, ръководени от специални карти и инструкции. Освен, че ще откриват интересни предмети и скрити награди приключенците ще научават и малко известни факти за многопластовото материално и нематериално културно наследство на града.

Началото в събота (24 юли) е от 10.30 часа и в неделя (25 юли) от 18.00 часа от две локации едновременно – пред Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина или Градинката зад Джумая джамия. Не е необходимо предварително записване за желаещите да се включат.

Организаторите от Сдружение Културна Децентрализация предвиждат и още няколко издания на „Лов на градски съкровища“, които ще се състоят на 31 юли, 01, 28 и 29 август с начален час 18.00 и същите стартови локации. Проектът се реализира като част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Детайли за игрите може да намерите в сайта на инициативата Пловдив 2019 https://bit.ly/36UGGNq, както и в социалния профил на проекта https://bit.ly/2W9uyGr.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.