КПКОНПИ иска от съда в Пловдив да конфискува имуществото за близо 3 млн. лева

Градът Криминале Новини Темида

Комисията претендира и отнемането на 5 недвижими имота и 1 моторно превозно средство от Еркан Лапанов 

Той е обвиняем като ръководител на организирана престъпна група за незаконно разпространение и преработка на тютюневи изделия, държане на наркотици и извършване на сделки с имущество, придобито от престъпна дейност

КП КОНПИ внася в Окръжен съд – Пловдив иск срещу Еркан Лапанов на стойност 2862521,37 лв.

Проверката на Комисията срещу него е започнала след уведомление от Прокуратурата за привличането му като обвиняем – ръководител на организирана престъпна група за незаконно разпространение и преработка на тютюневи изделия, държане на наркотици и извършване на сделки с имущество, придобито от престъпна дейност.

В ръководената от него престъпна група е участвало и длъжностно лице – полицай. Пред съда се претендира и отнемането на 5 недвижими имота и 1 моторно превозно средство.

Решението е взето на днешното редовно заседание на КП КОНПИ.  ОТ там съобщават за предявени искове в пет окръжни съдилища в страната – Пловдив, Варна, Силистра, Разград и Ямбол – за отнемане на незаконно придобито имущество на стойност 3 300 506, 02 лв. Те са срещу лица с повдигнати обвинения за укрити данъци, разпространение на наркотици и имотни измами. В сумата е включена и цената на 5 недвижими имота и 4 моторни превозни средства.

Споделете ни във:

1 коментар за “КПКОНПИ иска от съда в Пловдив да конфискува имуществото за близо 3 млн. лева

  1. Добре де толкоз, цигарени фабрики/цехове уж заловиха около пловдив уж знаеха на кои са, на някой нещо да са конфискувани, пичовете си карат новите мерцедес и си живеят в новите къщи и ич не им дреме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.