Един от най-издирваните мъже във Великобритания е арестуван в Пловдив

Градът Криминале Новини Темида
Benjamin Macann

32-годишният Бенджамин Макан беше арестуван в понеделник в хотел в града под тепетата, съобщава Националната агенция по престъпността/NCA/ на Обединеното кралство.

Британският гражданин е бил обявен за международно издирване въз основа на заповед за арест от районен съдия при Районен съд в гр. Рединг, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия. Лицето е издирвано от полицията на Норфолк, като съпричастно за предполагаем заговор за доставка на наркотици клас А, уточняват британските служби.

Припомняме, че в сряда от Прокуратурата обявиха, че е задържан британец, издирван за трафик на наркотици, като уточни, че задържането е на основание Закона за екстрадицията, Европейската заповед за арест и Споразумението за търговия и сътрудничество между ЕС и ЕОАЕ , от една страна, и Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, от друга страна.

Публичен призив за подпомагане на проследяването на Benjamin Macann е бил отправен през януари тази година, когато NCA и Crimestoppers стартираха нова кампания за най-издирваните лица, включваща 12 бегълци от закона, за които се е смятало, че се крият в Испания. Той е петият беглец от списъка, който е арестуван от началото на кампанията „Най-търсените“ през 2022-ра.

Младият мъж е обвинен в доставка на килограми кокаин през 2020 г., в който той и съучастници са използвали криптирани телефони, съобщава itv.com.

В момента той е в ареста в Пловдив в очакване на началото на процедурата по екстрадиция.

Снимка: National Crime Agency

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.