Бръснар подстригва безплатно хора с увреждания в Гагарин

Актуално Гласове Градът Живот Изпод тепето Новини
Bando's бръснар

Всяка сряда часовете между 12 и 14 часа са запазени за хора с увреждания в салон Bando’s – 2

Ярък червен надпис „Безплатно подстригване за хора с увреждания“ привлича погледа на витрината на бръснарски салон Bando’s – 2 Kaloyan Yamaliev на бул. „Цар Борис III Обединител“.

Bando's
Салонът се намира малко преди пресечката на бул. „Цар Борис III Обединител“ с ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“

Калоян Ямалиев работи като бръснар вече 6 години, но разказва през смях, че занаятът му е „ген“. Неговият дядо е бил бръснар. Баща му обаче е човекът, научил го да прави добро, когато му е възможно.
Каменоделец, работещ на Рогошките гробища, бащата на Калоян дава пример на сина си винаги да подава ръка на най-нуждаещите се.

Калоян Ямалиев

Калоян разказва, че редовно има възползващи се от отделените часове в сряда. Споделя, че идват различни хора. Имал е клиенти, които дори не могат да завъртят глава сами, но той работи с удоволствие, защото вижда радостта на роднините им.

Идвали са хора в инвалидни колички, хора, които не могат да говорят. Аз им говоря. И докато ги подстригвам виждам блясъка в очите им. Няма нужда от думи. Това ми стига“ – споделя Калоян.

В другия салон Bando’s, който се намира в квартал „Изгрев“, персоналът също е инструктиран да посреща и обслужва безплатно хора с увреждания.

Бръснарят отделя от личното си време за хора, нямащи възможност да си позволят прическа и бръснене. Промеждутъкът от 12 до 14 часа в сряда обаче пази специално за хората с увреждания.

Искат промяна в наредбата за паркирането на инвалиди в Пловдив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.